logo Tamicorpholding
TAMICORP
HOLDING B.V.
Tantaliet
Ta205

WIE IS
WAT
WAAR
HOE
ALBUM
INHOUD
PAG-1
PAG-2
PAG-3
PAG-4
PAG-5
PAG-6

VISUALS
INFORMATIE

CLICK ON PHOTOS TO ENLARGE

Dagopbrengst Dagopbrengst

Emmer tantaal/tantaliet Emmer met ruwe tantaal

Grote brokken tantaliet Grote brokken tantaliet

Handwassen Handwassen

Hand-picking Sorteren


WAT IS TANTALIET


Tantalum is een zwaar metaal dat in minutieuze hoeveelheden wordt gebruikt in de elektronica industrie voornamelijk vanwege haar grote opslagcapaciteit per volume-eenheid. Het erts wordt alleen gewonnen in diamant- en tingebieden in AustraliŽ, Zuid Amerika, China, Canada en Afrika. Dat betekent dat Europa, Rusland en de Verenigde Staten aangewezen zijn op de aanleg van strategische voorraden want tantalum is onmisbaar in de huidige telecommunicatie technologie en de ruimtevaart.

Tantalum zit in het zgn. tantalite erts dat ook wel coltan wordt genoemd. Daarnaast bevat het erts Niobium. Tantalum wordt aangeduid met Ta205 en Niobium met Nb205. Wanneer het tantalum gehalte meer dan 10% is wordt het erts tantalite genoemd en daaronder Coltan. Sinds de midden n egentiger jaren is de vraag naar dit zeldzame erts sterk toegenomen vanwege de vele toepassingen in condensatoren in elektronische componenten voor met name laptop computers en mobiele telefoons. De enorme geleiding capaciteit van tantalum maakt het mogelijk om deze toestellen steeds kleiner en sneller te maken. Tantalum heeft daarnaast een uiterst hoge smeltgraad (3.200 graden) en is daardoor bij uitstek geschikt voor verwerking in onderdelen in motoren en als deklaag op het hitteschild van de spaceshuttles. Ook in de medische sector wordt tantalum toegepast. Tantalum bevat geen zuren en zuren hebben geen inwerking effect waardoor tantalum een ideale grondstof is voor de vervaardiging van o.a. kunstgewrichten.

Veel mijnbouw- en exploratiebedrijven, zelfs de grote elektronica bedrijven zoals Sony, Nokia en Philips zijn de laatste tijd op zoek naar eigen velden/concessies. In 2004 heeft Tamicorp succesvol onderzoek verricht in gebieden die tot nog toe vrij onbekend zijn op de markt. Dat ligt voornamelijk opgesloten in het feit dat in die gebieden tot begin dit jaar bloedige burgeroorlogen hebben gewoed. Door juist in die gevaarlijke tijd geschikte velden te zoeken heeft Tamicorp nu enkele jaren voorsprong op zijn concurrentie.


Home | Copyright ©2004-2005 onwards: EMC-TV | Legal Notices